Castellano
QuÈ es

La granja escola BALADRE és un centre de convivència per a xiquets/es i joves, en estreta relació amb la natura. Desenvolupem les nostres activitats en un ambient que motiva al xiquet/ta en el seu aprenentatge i orientem el nostre treball cap a l'educació ambiental, col·laborant amb l'escola, sense deixar de banda els aspectes lúdics, creatius i convivèncials. Les diferents activitats, s'estructuren en tallers per a grups reduïts, s'adapten a les edats i el nivell dels xiquets.

Por quÈ

Es evident que l'actual sistema educatiu resulta deficitari en ofertes d'activitats experimentals. Els programes escolars estan saturats de continguts teòrics i les estructures educatives impedeixen que l'escola s'òbriga a l'exterior i s'integre vivencialment al mon que l'envolta. L'escola, principalment la urbana, però cada vegada més la rural, queda tancada dintre d'ella i dels seus programes.

 

La conseqüència es que la realitat arriba al xiquet/a fora de la seva vida escolar, sorgint greus problemes de motivació i rutina, de desconnexió amb la realitat.

L'esforç dels renovadors de l'ensenyament s'ha de dirigir a solucionar, entre altres, els problemes abans esmentats. Des de fa ja trenta anys estem oferint una proposta alternativa amb el convenciment de que la natura es el marc ideal per a la intervenció educativa.

 

El plantejament fonamental de la granja escola es oferir als xiquets/es un conjunt d'experiències emmarcades en l'àmbit del món rural i la natura. Apropar-los a la comprensió de les relacions que es donen al nostre entorn i fomentar en ells el sentit crític de l'ús que s`'est fent dels recursos naturals i la necessitat de conservar-los.

 

Es tracta també de conjuntar una sèrie de recursos didàctics que possibiliten la consecució dels objectius que es pretenen obtenir, de presentar experiències de manera pràctica i natural dins del medi agrícola i artesà que afavoreixquen la disposició dels xiquets/es al descobriment i la investigació, desenvolupant aspectes de la personalitat tan importants com la sociabilització creativitat i la sensibilitat.

 

Les activitats es programen amb criteris de motivació i globalització, per a grups reduïts. El principal centre d'interès del que ens ocupem, la natura, esta present en totes les activitats que, amb diferents continguts, anem proposant als xiquets/es que ens acompanyen. Sociabilització i autonomia son altres dels objectius importants, ja que els xiquets/es han de conviure, al llarg de la seva estada entre nosaltres, lluny del seu entorn familiar i escolar habituals.


© Granja Escuela Baladre

Ptda. Viñals, 93 03760 Ondara - Alacant - Espanya - Tel/Fax: 966 476 722 - Mòbil: 620 856 358